Mokkapalat

 

Mokkapalat maistuvat aina! Leivo mokkapalat perusohjeella keskikokoiselle uunipellille (n. 36 x 38 cm) tai mokkapalat isolle pellille.

MOKKAPALAT, perusohje

3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1 - 2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
200 g voita tai margariinia
Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria (225-250 g)
2 tl vanilliinisokeria

OHJEET: Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin. Sulata voi tai margariini. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa, voisulaa ja jauhoseosta. Vatkaa taikina tasaiseksi, levitä uunipellille ja paista kypsäksi 200 º uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.

Valmista mokkapalojen kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita mukaan muut ainekset, viimeisenä tomusokeri ja vanilliinisokeri. Kaada kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tarpeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki: Jos tarjoilet mokkapalat lastenjuhlissa, koristele ne nonparelleilla